Haartransplantatie effectief?

haartransplantatieHoe effectief is een FUE haartransplantatie? Wie een haartransplantatie overweegt heeft veel vragen. Hoe lang blijven de haren groeien? Wat is het resultaat? Doet het pijn? In dit blog bespreken we kort de antwoorden op deze vragen. Om te beginnen het effect. De geimplanteerde haren worden in de regel uit de achterkant van het hoofd gehaald. Die haren vallen nooit uit. Ernstige ziektes uitgezonderd, blijven de nieuwe haren dus een leven lang groeien.

Meerdere sessies voor een goed resultaat?

Niet altijd is 1 sessie voldoende voor een goed resultaat. Hoeveel sessies haartransplantaties u nodig heeft hangt af van uw wensen, het aantal haren dat de dokter kan implanteren en uiteraard de mate van kaalheid. Wilt u zien wat mensen zelf vinden van de effecten van hun haartransplantatie? Lees dan de pagina ´ervaringen haartransplantatie´ om te zien wat mensen zelf van hun behandeling vinden. Dan nog de vraag of de behandeling pijn doet. Op zich is deze ingreep pijnloos, omdat er gewerkt wordt onder verdoving. Het zetten van de plaastelijke verdoving is niet prettig. Na de ingreep heeft u pijnstillers nodig om goed te functioneren. In het algemeen kunt u na enkele dagen uw eigen ritme weer hernemen. Na 10 tot 14 dagen is er van de haartransplantatie niet of nauwelijks meer wat zichtbaar.

Na de behandeling?

Voordat u kunt genieten van uw nieuwe haardos, bent u een tijd verder. Na ongeveer 2 weken vallen de geimplanteerde haren weer uit. Dit is vervelend, maar een normaal bij-verschijnsel van de ingreep. Het ´schockeffect´ zorgt ervoor dat de nieuwe haren uitvallen. Gelukkig zijn de haren dan al wel verankerd in de wortel. De haargroei start direct, maar deze is nog niet zichtbaar. De eerste nieuwe haartjes zijn zichtbaar na 2 tot 4 maanden. Langzaam maar zeker worden de haren voller en dikker. Het eindresultaat? Daarvoor dient u ongeveer een jaar uit te trekken.

Volgende sessie?

U kunt na de ingreep niet direct een volgende behandeling plannen. Het hangt van de kliniek af, maar doorgaans moet u wel 6 tot 8 maanden wachten. die tijd moet uw hoofdhuid herstellen van de ingreep. De meeste mensen kiezen er echter voor om een heel jaar te wachten, want dan ziet u het resultaat. Of u 1 of meerdere sessies nodig heeft is enkel door een arts te beoordelen. Laat u om die reden vooraf goed informeren. Ook online is veel nuttige en objectieve informatie te vinden. Natuurlijk op de website van aanbieders, maar er bestaan ook onafhankelijke websites voor mensen met haarproblemen. Twee bekende zijn: De Nederlandse Haarstichting en Haarweb.