Schoenen voor brede voeten

Leuke schoenen vinden kan erg lastig zijn als je voeten relatief breed zijn ten opzichte van de lengte. Vooral zomerschoenen voor dames als leuke sandaaltjes en ballerina’s zijn lastig te vinden voor bredere voeten. Er zijn mensen die dan maar kiezen voor één of twee lengtematen groter, maar er is een betere oplossing: schoenen in een andere breedtemaat kopen.

Schoenen voor brede voeten online bestellen

In Nederland zijn er nog niet veel schoenenmerken en –winkels die schoenen aanbieden in grotere breedtematen. In landen als ons buurland Duitsland is dat al veel gebruikelijker. In veel webshops van Duitse merken kun je dan ook eenvoudig online schoenen voor brede voeten bestellen.

Hier een overzicht met breedtematen:

• Wijdte F: voor slanke voeten
• Wijdte G: voor normale voeten
• Wijdte H: voor brede voeten
• Wijdte J: voor iets bredere voeten
• Wijdte K: voor extra brede voeten
• Wijdte L: voor zeer brede, gevoelige en ingezwachtelde voeten
• Wijdte M: voor zeer brede voeten

Vermelden van schoenbreedtes

Schoenbreedtes F en G zijn de standaard, deze breedtes zullen dus ook zelden in de schoen vermeld staan. Bij breedtematen vanaf H, zal de breedte wel vermeld staan naast de schoenmaat.

Kinderschoenen met de juiste breedtemaat

Veel kinderen lopen niet op de juiste schoenen. Ouders vinden het lastig om te bepalen hoe groot de schoen moet zijn en kinderen kunnen nog niet goed aangeven of een schoen te krap zit. Ook bij kinderschoenen is de juiste breedtemaat erg belangrijk. Een eenvoudige manier om de juiste schoen te vinden is je kind op een vel papier te laten staan en de contouren af te tekenen. Voeg 12 mm toe aan de langste teen en knip de vorm uit. Pas deze vervolgens in de schoen. Heeft de papieren vorm opstaande randen of is het papier gekreukt als het eruit komt? Ga dan op zoek naar een ander paar.