Yes! Ze Noemen Me Niet Langer Puistenkop!

acnePuistenkop! Wat een vreselijk verwijt…en toch krijgen veel jongeren dit woord naar het hoofd geslingerd om dat ze in kleine of grotere mate last hebben van puistjes. Dit is natuurlijk een fase van korte duur, maar toch het is zeker niet leuk om verweten te worden als acnehoofd of puistenkop en het kan zelfs je zelfvertrouwen langzaam maar zeker slinken. Laten we es zien hoe ik je kan helpen.

Waar komen die Puistjes vandaan? Wel , in de puberteit verandert je lichaam volledig, je wordt groter, struiser, je lichaamsbouw verandert, je krijgt haartjes op bepaalde lichaamsdelen en ook de hormonenhuishouding wordt danig op z’n kop gezet. In die zin dat je lichaam meer talg aanmaakt, een pak meer dan noodzakelijk dus, de talgkliertjes verstoppen en dan krijg je op termijn…puistjes!En dan kan het gebeuren dat je dus dat vreselijke verwijt puistenkop naar het hoofd krijgt geslingerd….

Maar goed, talg is noodzakelijk om onze huid gezond te houden. Talg wordt dus via de talgkliertjes doorheen de poriën naar buiten gebracht en heeft onze huid een klein vetlaagje, beschermlaagje. Dit laagje beschermt je huid tegen verontreinigingen, de zon, ziektekiemen, enz..

Dit laagje moeten we dus intact houden en dus volgt meteen de eerste tip: reinig je huid niet te veel. Veel jongeren reinigen hun huid teveel met zuiver water, maar water breekt het beschermlaagje af en zodoende willen de talgkliertjes opnieuw meer talg produceren om het laagje te herstellen, dus het gevolg is….nog meer puistjes!

Tweede tip, voorkom de uitbreiding van bacteriën. Ik weet het, soms is de drang groot om de puistjes uit te knijpen. Maar doe dit zo weinig mogelijk om de ontsteking niet erger te maken.Deze 2 tips helpen u zeker al een stuk op weg om niet meer als puistenkop te worden verweten, gegarandeerd! Maar geef het wat tijd..

Derde tip, eet niet te vet! Je hoeft niet te leven als een monnik, maar probeer toch iets minder vet te eten. Het is gebleken ui t tal van onderzoeken dat chocolade echt niet de grote boosdoener is, maar natuurlijk iedere huid is anders. Laat de chocolade gedurende een maand aan de kant en zie wat de uitwerking is voor uw huid. Zo weet je het meteen!

Vierde tip, een goede huidverzorging is echt wel een must. Onze huid heeft voldoende vocht en voeding nodig om goed te kunnen functioneren en opnieuw in mooie staat te verkeren. Voldoende natuurlijke voeding, plantaardige oliën, omega 3-6-9 vetzuren, enz….Ik verzeker je, verwijten als puistenkop behoren tot het verleden!

Maak komaf met die acne, en begin vandaag nog!!